Громадські інспектори з охорони довкілля

27.04.2021

Постановою Кабінету Міністрів України  від 21 лютого 2018 року №102 «Питання реалізації Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища» утворено Державну екологічну інспекцію Столичного округу, повноваження якої поширюються на територію міста Києва та Київської області.

Згідно ст.36 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» громадський контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища здійснюється громадськими інспекторами з охорони довкілля.

Громадські інспектори з охорони довкілля:

  • Беруть участь у проведенні спільно з працівниками органів державного контролю рейдів та перевірок додержання підприємствами, установами організаціями та громадянами законодавства про охорону навколишнього  природного середовища, додержання норм екологічної безпеки та використання природних ресурсів;
  • Проводять перевірку і складають протоколи про порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища і подають їх органам державного контролю в галузі охорони навколишнього природного середовища та правоохоронним органам для притягнення винних до відповідальності;
  • Подають допомогу органам державного контролю в галузі охорони навколишнього природного середовища в діяльності по запобіганню екологічним правопорушенням.

Відповідно до Положення про Державну екологічну інспекцію Столичного округу, затвердженого наказом Державної екологічної інспекції України від 27.05.2018 року №259 «Про затвердження Положення про Державну екологічну інспекцію Столичного округу», начальник Інспекції призначає громадських інспекторів з охорони довкілля Столичного округу і видає їм посвідчення, організовує їх роботу, надає їм методичну та практичну допомогу.

Організація діяльності та призначання громадських інспекторів з охорони довкілля відбувається відповідно до Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля, затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів від 27.02.2002 №88 та Інструкції з організації оформлення посвідчень громадських інспекторів з охорони довкілля, затвердженої наказом Держекоінспекції від 08.11.2012 №215.

Розглянувши питання щодо необхідності функціонування громадських інспекторів з охорони довкілля із числа місцевих активістів на території ОТГ, виконавчий комітет Березанської міської ради пропонує бажаючим громадянам міста Березань та сіл ОТГ попередньо звертатися до сектору з питань НС та ЦЗН за адресою: м. Березань, вул. Героїв Небесної Сотні,1.

 

 

<<< До списку усіх новин