Чорнобиль: 35 років пам’яті!

26.04.2021

Сьогодні, 26 квітня, минає 35-та річниця з того дня, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики. Її відлуння звучить і нині, а день 26 квітня 1986 року назавжди залишиться в історії людства.

Сьогодні, схиливши голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрало радіоактивне випромінювання, представники муніципалітету на чолі із головою Березанської міської громадської організації „Союз Чорнобиль України“ Надією Кислицькою, учасниками ліквідації Чорнобильської катастрофи, переселенцями та представниками громадських організацій хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятних знаків „Чорнобиль-86“ та „Чорнобиль – наш біль і туга“ вшанували пам'ять загиблих.

Від імені міського голови Володимира Тимченка зі словами вдячності до присутніх звернувся Руслан Хруль, який зазначив, що ліквідатори аварії на ЧАЕС, які 35 років тому, не шкодуючи свого здоров'я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха, – є й назавжди залишаться героями нашого часу. У свою чергу, Надія Іванівна подякувала за розуміння, допомогу і всебічну підтримку з боку міської влади.

Долучилися до відзначення 35-ї річниці Чорнобильської трагедії та покладання квітів і в старостинських округах громади.

Також в знак подяки та шани, за сприяння Березанської міської ради, до 35-ї річниці Чорнобильської трагедії старости сіл громади та соціальні працівники вручили 160 пам’ятних медалей і посвідчень ліквідаторам І-ї категорії, котрі проживають на території Березанської ОТГ.

Сьогодні, ми щиро дякуємо кожному, хто в ті важкі дні віддав своє життя за порятунок України та всього світу!

Рана й досі болить і не стихає…

<<< До списку усіх новин