Фіброгастродуоденоскопія: зрозумілою мовою про метод дослідження

23.04.2021

У КНП „Березанська міська лікарня Березанської міської ради" жителі Березанської ОТГ та прилеглих районів можуть пройти огляд слизової шлунка та дванадцятипалої кишки лікарем ендоскопістом за допомогою фіброгастродуоденоскопа для виявлення запалення слизової, ерозій, виразок, новоутворень, стриктур в цих органах.

На даний час гнучкі ендоскопи для обстеження і лікувальних втручань у просвіті травного каналу – це не „зонди“, а комплекс для відеоендоскопії - надзвичайно складні і дорогі електронно-механічні агрегати. Сучасні відеосистеми для ендоскопії не лише забезпечують високу якість зображення, а й дають змогу його збільшення, фіксації окремих кадрів або відеозапису, а також спеціальної обробки зображення з допомогою світлових фільтрів чи комп’ютерного аналізу. Ці „просунуті“ технології дозволяють ліпше оцінити дрібні деталі поверхні слизової оболонки, а це, своєю чергою, поліпшує діагностику насамперед злоякісних пухлин на ранніх стадіях та передпухлинних змін.

На даний час усі ендоскопи є герметичними приладами, які підлягають очистці, миттю і дезинфекції високого рівня з допомогою сертифікованих розчинів відповідно до міжнародних рекомендацій, що робить ендоскопію безпечною для пацієнта в плані передачі інфекцій (ВІЛ, гепатити В і С, туберкульоз). Інструментарій для маніпуляцій та операцій є одноразовим або багаторазовим, останній підлягає стерилізації.

При хронічних захворюваннях шлунка і дванадцятипалої кишки лікарі радять проходити таке обстеження не рідше одного разу на рік. Не слід проводити це обстеження на піку загострення хвороби, а також при підозрі на кровотечу з досліджуваних органів.

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном реєстратури: 045-766-33-95.

За інформацією КНП „Березанська міська лікарня Березанської міської ради“

 

<<< До списку усіх новин