Із сесійної зали про важливі рішення

22.04.2021

Сьогодні, 22 квітня, відбулося засідання чергової сесії Березанської міської ради.

Перед початком засідання секретар ради Олег Сивак повідомив присутнім, що віднині під час сесійних засідань здійснюватиметься трансляція в режимі „онлайн“, яку можна буде переглянути на офіційному сайті Березанської міської ради та ФБ-сторінці.

Запросили до сесійної зали сьогодні й призерів ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Свої напрацювання присутнім представила Одинока Катерина, учениця 11 класу Березанського НВК з науковою роботою „Історія міста Березань у назвах кутків і вулиць“ та Бережна Вікторія, учениця 10 класу Березанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 зі своїм проєктом „Весільний обряд міста Березань: від давнини до сучасності“. Змістовні дослідження та цікаві роботи не залишили нікого байдужими.

Згодом, проголосувавши за порядок денний, місцеві обранці приступили до ухвалення питань, які попередньо розглянули на профільних депутатських комісіях.

У числі перших, для забезпечення належної організації освітнього процесу в закладі позашкільної освіти та у зв’язку з законодавчими змінами, затвердили Статут ЦДЮТ „Надія“ в новій редакції. Також народні обранці внесли зміни до деяких програм, що стосувалися внутрішнього перерозподілу коштів. Зокрема, Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв на 2021-2023 роки; Програми фінансової підтримки комунальних підприємств на 2021-2023 роки та внесення змін до бюджету Березанської міської територіальної громади на 2021 рік.

Затвердили й Концепцію системи муніципального енергетичного менеджменту, впровадження якого є першочерговим завданням у реалізації муніципальної політики сталого енергетичного розвитку.

Підтримали ряд питань із врегулювання земельних відносин та передачі у приватну власність земельних ділянок громадянам.

Для сприяння у розв’язанні гострих проблем, що мають місце в організації та функціонуванні системи надання екстреної медичної допомоги населенню Березанської громади, затвердили Програму підтримки Березанської підстанції екстреної медичної допомоги Переяслав-Хмельницької станції екстреної медичної допомоги КНП Київської обласної ради ,,Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф“ на 2021 рік.

Також прийняли рішення щодо приватизації об’єкта комунальної власності та затвердили склад аукціонної комісії для продажу об’єкта малої приватизації комунальної власності.

На завершення міський голова Володимир Тимченко проінформував присутніх про наповнення бюджету за рахунок сплати оренди за землю та земельного податку.

<<< До списку усіх новин