Із 1 квітня на Київщині стартувала нерестова заборона на вилов риби

02.04.2021

З метою забезпечення охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах у районі діяльності Київського рибоохоронного патруля встановлюється весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів у нерестовищах.

Терміни заборони:

  • у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення – з 1 квітня по 9 червня (включно);
  • у всіх річках та їх кореневих водах – з 1 квітня по 20 травня (включно).

У цей період забороняється використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Дозволяється любительське рибальство до 3 кг риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях, визначених у переліку та на інших водоймах в адміністративних межах населених пунктів.

З картою нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони можна ознайомитись на карті.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили вилов риби на нерестовищах чи інші порушення Правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на „гарячу лінію“:  (099) 341-73-18.

За інформацією  прес-служби Київської обласної ради

<<< До списку усіх новин