Збережи первоцвіти!

10.03.2021

Початок весни – золота пора для квіткових браконьєрів. Близько 20 мільйонів пролісків знищують щороку в Україні саме на початку весни. Виконавчий комітет Березанської міської ради нагадує, що така діяльність є порушенням природоохоронного законодавства України

Пам’ятайте: практично всі весняні лісові квіти України є на межі зникнення. Найбільше страждають підсніжники, їх зривають на продаж понад 10 мільйонів; крокусів та сон-трави – по 3,5 мільйони. Зірвавши всього одну стеблину з трьома первоцвітами, ми знищуємо 42-60 насінин. Для того, щоб виросла, наприклад, доросла квітуча проліска потрібно від 5 до 8 років. Біологи попереджають: одного разу знищений в природі вид не відновиться вже ніким і ніколи!

Збирання або пошкодження підсніжника білосніжного (підсніжника звичайного), конвалії, проліска, цикламена, крокусу та інших цінних першоцвітів суворо забороняється!

Закликаємо громадськість проявити екологічну свідомість – не зривати та не продавати перших весняних квітів заради збереження унікальної української природи та краси нашого рідного Березанського краю.

 

<<< До списку усіх новин