ПРОВЕДЕННЯ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ В ЛЕХНІВСЬКІЙ ФІЛІЇ БЕРЕЗАНСЬКОГО НВК

11.02.2021

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має велике значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії — це, по суті, вибір життєвого шляху, вибір долі.

Але робити цей вибір доводиться кожному без винятків. На даний час існує ба­гато різноманітних професій. Як здійснити правильний вибір професії та знайти головну справу свого життя, щоб мати моральне задоволення від роботи, отримувати достатню заробітну плату, приносити користь людям та державі.

З метою надання профорієнтаційної підтримки учням у процесі вибору майбутньої професійної діяльності та вироблення в школярів свідомого ставлення до праці, професійного самовизначення в умовах свободи вибору сфери діяльності відповідно до своїх можливостей, здібностей і з урахуванням вимог ринку праці соціальним педагогом Лехнівської філії Березанського НВК було проведено профорієнтаційний захід «На перехресті шляхів» для учнів 9 класу.

Класний керівник звернула увагу на формулу правильного вибору професії: «Хочу – Можу – Треба». Адже «Хочу» – це професія, яка подобається; «Можу» – це здібності, можливості (і фінансові, зокрема), стан здоров'я, необхідні для обраного фаху; «Треба» – попит на обрану професію на ринку праці, а також наголосила, що враховуючи всі компоненти, вибір фаху буде дійсно зваженим та успішним.

Петренко О. Д., 

завідувач філії Лехнівської філії Березанського НВК

<<< До списку усіх новин