ПОКРАЩУЄМО ОРГАНІЗАЦІЮ НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ НАВЧАЮЧИСЬ

10.02.2021

09 лютого представники управління соціального захисту населення та праці виконавчого комітету Березанської міської ради взяли участь в онлайн-семінарі «Планування та організація надання соціальних послуг», основним завданням якого було підвищення професійної компетентності учасників щодо організації надання соціальних послуг.

На консультації обговорили питання як загального, так і практичного характеру.

Під час заходу експертка Програми "U-LEAD з Європою" Юлія Гайдарджи надала роз’яснення стосовно підходів до організації роботи у сфері соціального захисту населення в громадах.

«Є різні категорії осіб, які потребують відповідної допомоги, як з боку держави, так і від органів місцевого самоврядування, – зазначила вона.

– Необхідно ретельно проаналізувати, які мешканці громади вже потребують підтримки, і яка допомога може знадобитись найближчим часом, щоб оптимально спланувати діяльність структурних підрозділів місцевих рад та організувати надання соціальних послуг».

Учасники обговорили варіанти можливої кількості працівників у соціальних службах, особливості роботи Центрів соціальних служб та Територіальних центрів соціального обслуговування, підходи до надання платних та безоплатних соціальних послуг, співпрацю з іншими громадами для покращення обслуговування населення, організацію відповідної роботи в старостинських округах та інші питання.

Експерти надали розгорнуті відповіді на питання від представників ОТГ.

Як зазначила експертка, питання соціального захисту зараз потребують посиленої уваги з боку органів місцевого самоврядування. Зокрема, під час змін, що відбуваються в адміністративно-територіальному устрої, та перерозподілу повноважень між органами влади важливо не допустити погіршення обслуговування соціальновразливих верств населення.

<<< До списку усіх новин