МАТЕМАТИКА - ЦЕ ЦІКАВО!

08.02.2021

  Кожен учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. «Зацікавити розум дитини – ось що є одним з основних положень нашої доктрини, і ми нічим не нехтуємо, щоб прищепити учневі смак, ми сказали б, навіть пристрасть до навчання», — писав видатний український математик   М. В. Остроградський.

Одним із засобів зацікавлення учнів математикою є проведення тижнів математики.

«Предмет математики є настільки серйозним, що не потрібно втрачати нагоди зробити його трохи цікавішим», - під таким девізом  з 01.02 по 05.02  в Садовій ЗОШ I – III  ступенів пройшов Тиждень математики.

Протягом тижня математики вчителями  школи  Сахно Н.І. та Шиміною Г.А. були проведені різноманітні математичні  конкурси та вікторини, в ході яких учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторин, а також дізналися багато цікавого про життя видатних математиків, історію походження математичних знаків, познайомилися із різноманітними легендами про математику.

    Традиційно в рамках Тижня математики було проведено «Чемпіонат з усного рахунку». Учні 5-11 класів змагалися  з усного рахунку на тренувальному майданчику Прангмаліне конкурсу «Міксіке в Україні». 

    Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися,  що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує  радість  відчути себе переможцем, творцем.

  

Оксана ЛЯШЕНКО, 

директор Садової ЗОШ І-ІІІ ступенів

<<< До списку усіх новин