ПРОДОВЖУЄМО ЗНАЙОМИТИ ІЗ ПОСЛУГАМИ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

05.02.2021

ЕЛЕКТРОФОРЕЗ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО РЕАБІЛІТАЦІЇ

У випадках коли людина, внаслідок хвороби, операції або травми потребує відновлення функцій організму, метою реабілітації є відновлення звичних навичок - переміщення, самообслуговування та інші звичайні речі, що дають можливість жити звичайним життям.

ЕЛЕКТРОФОРЕЗ: ЩО РОБИТЬ ЦЕЙ ПРИСТРІЙ

За допомогою постійного електричного струму електрофорез вводить в організм пацієнта іони лікарських речовин. Це може зменшувати біль та запалення, прискорювати регенерацію тканин та розсмоктувати рубці.

Переваги електрофорезу: електричний струм дозволяє активізувати фізико-хімічні та обмінні процеси, а також клітинні взаємодії в тканинах організму. Введення лікарського препарату за допомогою електрофорезу має наступні переваги:

пролонгований ефект ліків; повільне виведення ліків з організму;

зниження ефективної терапевтичної дози; низький ризик розвитку побічних ефектів;

доставка лікарського препарату відразу в активованій формі;

безболісна доставка ліків в потрібну область тіла;

збереження нормальної структури тканин при введенні ліків.

Поєднання дії електричного струму і ліків дозволяє значно знизити дозу медичного препарату, оскільки навіть невисокі концентрації речовини мають терапевтичний ефект.

СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОФОРЕЗУ

Сфера застосування лікарського електрофорезу дуже широка. Метод використовується не тільки в якості лікувальної процедури, але і з профілактичною метою при захворюваннях нервової, дихальної систем, хірургічних, гінекологічних, вух, очей, носа.

Терапію електрофорезом застосовують у складі комплексного лікування важких патологій з тривалим перебігом. Даний метод необхідно використовувати в поєднанні з іншими лікувальними маніпуляціями, в тому числі прийомом медикаментів.

Пройти фізіотерапію електрофорезом можна У КАБІНЕТІ ФІЗІОТЕРАПІЇ КНП «Березанська міська лікарня Березанської міської ради» (третій поверх поліклініки).

З ВАРТІСТЮ ПРОЦЕДУРИ можна ознайомитися нижче (затверджено Рішенням Березанської міської ради від 24.11.2020 № 37-03-VIІI "ТАРИФИ на платні послуги з медичного обслуговування, які надає КНП "Березанська міська лікарня Березанської міської ради").

 

За інформацією КНП "Березанської міської лікарні Березанської міської ради"

<<< До списку усіх новин