ПРОФІЛАКТИЧНІ РЕЙДИ РЯТУВАЛЬНИКІВ

29.01.2021

Найбільш поширеними причинами виникнення пожеж у житловому секторі є необережне поводження з вогнем та недотримання пожежної безпеки у побуті.
З метою зменшення кількості пожеж в житловому секторі та запобіганню загибелі і травмуванню населення, 28 січня рятувальники  спільно з представниками Національної поліції, газової служби та місцевою владою провели профілактичні рейди серед мешканців села Пилипче Баришівського району.
Причини, через які полум’я навідується в оселі громадян, залишаються незмінними - неправильне влаштування димаря опалювальної печі, порушення правил експлуатації пічного опалення, побутових електроприладів, і використання саморобних обігрівачів, а нерідко й банальна необачність самих власників.
Під час бесід громадянам розповіли про правила, яких слід дотримуватися в побуті, щоб не виникало пожеж та інших небезпечних ситуацій.
Спілкуючись з людьми рятувальники нагадали основні причини виникнення пожеж, розповіли як необхідно діяти у разі, якщо опинилися в осередку пожежі, пояснили щодо необхідності мати первинні засоби пожежогасіння, методи їх застосування та правила зберігання.
А щоб інформація з безпеки була завжди перед очима та краще засвоїлася, фахівці ДСНС вручили кожному співрозмовнику тематичні пам’ятки та листівки застережливого характеру.

 

Баришівський РС ГУ ДСНС України у Київській області

<<< До списку усіх новин