ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

28.01.2021

Сьогодні, 28 січня 2021 року, міський голова Володимир Тимченко провів чергове засідання виконавчого комітету Березанської міської ради.

На початку зібрання присутні, у числі перших, затвердили перелік об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду на аукціоні та умови передачі в оренду нерухомого майна комунальної власності.

Також члени виконкому, відповідно до плану соціально-економічного розвитку, схвалили звіт про виконання програми із залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату за 2020 рік, зокрема погодження концепції індустріального парку «Місто скла», основна мета якого – залучення інвестицій, необхідних для розвитку територіальної громади й підвищення інвестиційної привабливості й активізації інвестиційної діяльності, та, найважливіше, створення у майбутньому нових робочих місць

За словами Наталії Іващенко – начальника відділу економіки та інвестиційного розвитку, у цілому впродовж 2020 року капітальні інвестиції з бюджетів усіх рівнів, інших джерел, не заборонених чинним законодавством, на вирішення соціальних потреб міської громади склали понад 34 млн грн. Найбільші з них: капітальний ремонт тротуарів по вулиці Маяковського, Березанський шлях, Набережна та капітальний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Шевченків шлях. Всього використано 7,2 млн. грн. Також проведено капітальний ремонт оздоблення фасаду Березанської ЗОШ №1 на суму 1,5 млн. грн, капітальний ремонт окремих приміщень та благоустрій території Березанського НВК – 1,5 млн. грн та капітальний ремонт інженерних мереж Березанського НВК - 1,5 млн. грн. Інвестиції на підвищення рівня медичного обслуговування населення громади склали 13,5 млн. грн.

Внесли у ході засідання зміни у розклад руху автобусів на міських автобусних маршрутах загального користування, про що жителі будуть поінформовані додатково, а перевізника закликали дотримуватися розкладу руху автобусів міськими маршрутами загального користування, а також правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів. Крім того, міський голова доручив заступникам взяти під особистий контроль це питання й інспектувати дотримання руху міського транспорту згідно з розкладом.

Доповіли присутнім про стан організації роботи зі зверненнями громадян і виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» за 2020 рік, зазначивши, що від громадян надійшло 774 звернення, що на 126 менше, ніж минулого року. Щодо Урядової «гарячої лінії», то кількість звернень 2020 року становила – 151. Значно зменшилась кількість запитів на публічну інформацію – 26 запитів (у 2019 році – 124).

Також з метою забезпечення рівних можливостей доступу людей з інвалідністю, обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів житлового і громадського призначення проведено роботу з власниками магазинів, аптек, державних установ та громадських організацій щодо необхідності облаштування будівель пандусами згідно з чинними державними будівельними нормами. Сьогодні у громаді адаптовано 62 таких об’єкти.

Звітували під час засідання і про виконання програми соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей за 2020 рік. Зазначивши, що впродовж року проводилася робота з ефективного вирішення проблемних питань учасників АТО та членів їх сімей. Реалізація програми сприяла медичній та соціальній адаптації, психологічній реабілітації, професійній підготовці та перепідготовці учасників АТО, а також соціальному захисту учасників АТО та членів їх родин.

Розглянули й інші питання, серед яких: надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, які вступили на військову службу за контрактом; надання матеріальної допомоги малозабезпеченим, інвалідам всіх категорій, дітям-сиротам та іншим категоріям населення, які опинилися в складних життєвих обставинах; надання допомог, пільг та субсидій, виходячи з конкретних обставин справи.

 

Яна ПАВЛЕНКО, 

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин