ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ

26.01.2021

Під головуванням міського голови Володимира Тимченка 26 січня відбулося чергове засідання сесії, на яку прибуло 25 депутатів.

Після офіційного відкриття та оголошення кворуму народні обранці затвердили питання порядку денного з доповненнями, які попередньо були  розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій.

Затвердили звіт про виконання програми з організації громадських та інших робіт тимчасового характеру на 2019-2020 роки, метою якого є залучення до участі у таких роботах безробітних жителів, що сприяє соціально-економічному розвитку громади, забезпечує трудову адаптацію безробітних і допомагає зняти трудову адаптацію на ринку праці.

Затвердили присутні і зміни до бюджету громади на 2021 рік, про що доповіла начальник фінансового управління Валентина Матвієнко, зазначивши, що зміни стосуються лише внутрішніх переміщень коштів у межах затверджених видатків.

Підтримали депутати і внесення змін та доповнень до Плану соціально-економічного розвитку Березанської ОТГ на 2019-2020 роки, а також, у зв’язку з оптимізацією чисельності та організаційними змінами у структурі Березанської міської ради, проголосували за затвердження положень про виконавчі органи.

Розглянули кадрові питання, серед яких – проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу освіти Недрянського НВК та Яблунівської ЗОШ I-III ступенів Березанської міської ради та затвердження персонального складу конкурсної комісії.

Окрім того, до порядку денного включили ряд питань, що стосуються врегулювання земельних відносин, а також звернень громадян із питань землекористування, у числі яких передача земельних ділянок для ведення особистого сільського господарства учасникам АТО та ООС по вул. Київська. Підтримали депутати і важливе рішення, що стосується передачі у приватну власність земельних ділянок для ведення особистого сільського господарства на території Садівського старостинського округу працівникам соціальної сфери, які на час розпаювання не отримали своїх земельних часток (паїв).

До порядку денного внесли і питання щодо затвердження передавального акта Яблунівської сільської ради. Зауважимо, що під час процедури передачі було виявлено недостачу основних засобів на суму 25595,90 грн, що спонукало міську раду звернутися до прокуратури для встановлення винної особи.

Підтримали народні обранці й звернення Березанської міської ради до Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, Державної екологічної інспекції та правоохоронних органів щодо здійснення профілактичної, контролюючої і превентивної роботи відносно діяльності ТОВ «БІЗНЕС МІТ ПРОДУКТ», дотримання ними санітарного й природоохоронного законодавства, а також законності даного виробництва на території с. Яблуневе.

Робота вищезазначеного підприємства останнім часом породжує занепокоєння від жителів, численні скарги та звернення щодо погіршення самопочуття населення, стану атмосферного повітря та нераціонального використання природних ресурсів, що призводить до серйозних наслідків.

Також депутати підтримали звернення до уряду України, ініційоване депутатом Березанської міської ради Сергієм Тимченком, щодо зниження тарифів на газ для населення громади.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин