ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА

25.01.2021

Сьогодні, 25 січня, Березанський міський голова Володимир Тимченко провів щотижневу апаратну нараду, під час якої заслухав керівників структурних підрозділів, які доповіли про події за минулий період і плани на поточний.

Одним із основних питань наради було питання розвитку медичної галузі в Березані. Упродовж останніх років система охорони здоров’я, покращення доступності, якості й ефективності медичного обслуговування є пріоритетними для міської влади. Основні фінансові ресурси спрямовані на розвиток охорони здоров’я та створення належних умов для задоволення потреб населення в якісних медичних послугах.

Про галузь медицини доповів Володимир Луценко – головний лікар КНП «Березанська міська лікарня Березанської міської ради», зазначивши, що нині у міській лікарні терапевтичного відділення є пацієнти, які продовжують лікуватися та набиратися сил після COVID-19, адже незважаючи на негативні тести, відновлення організму після хвороби – тривалий процес. Окрім терапевтичного відділення значний потік пацієнтів знаходиться у неврології. За словами Жанни Троян – завідувачки відділенням, з початку року на стаціонарному лікуванні перебуває 39 осіб, а у 2020 році відділення прийняло 209 хворих. Лікар зауважила, що на Лівобережжі Київщини відділення мозкового інсульту є лише у Березані, Борисполі та Броварах. Застерегла Жанна Миколаївна від негативних наслідків і населення громади, адже виховання в людині відповідального ставлення до власного організму – запорука здорової нації.

Про ситуацію з поширенням на території громади коронавірусної інфекції присутнім доповіла Алла Куява, поінформувавши, що за останній тиждень зроблено 27 ПЛР-тестів, з них: 9 – позитивні.

Також під час наради заслухали начальника відділу освіти, яка проінформувала, що від сьогодні учні громади, після тривалої перерви, продовжили навчання за шкільними партами. Також Оксана Загорулько зазначила, що усі школи забезпечені дезінфікуючими засобами. Міський голова доручив керівнику освіти під пильним контролем тримати питання температурного режиму у закладах освіти.

Обговорили під час засідання й комунальні питання. Начальник КП «Комбінат комунальних підприємств» Олександр Окладний повідомив, що проблеми з вуличним освітленням тимчасові і пов’язані з проведенням тендеру. Він запевнив, що до кінця місяця питання буде врегульовано.

На завершення наради міський голова в черговий раз наголосив на легалізації сплати податків суб’єктами господарювання Березанської ОТГ задля наповнення бюджету громади.

 

Павленко Я.В.,

головний спеціаліст сектору взаємодії з громадськістю

<<< До списку усіх новин