УДОСКОНАЛЕННЯ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

22.12.2020

   Сучасні школярі мають величезні можливості доступу до навчання. Батьки сьогоднішніх учнів навіть і не мріяли про те, що окрім класичного навчання у стінах школи, можна займатися з учителем дистанційно, складати власну освітню програму чи здавати вивчений матеріал екстернатом. 

   Діти ХХІ століття живуть і навчаються у світі, який дуже відрізняється від того, у якому жили, вчилися і досягали вершин їхні батьки. 

   Школа на сучасному етапі - це кузня знань, де застосовується безліч цікавих, ефективних технологій навчання. У сучасній системі освіти безумовною перевагою є використання мультимедійних засобів навчання. Адже мультимедіа- технології дозволяють інтенсифікувати навчально-виховний процес, стимулювати розвиток мислення та уяви учнів, збільшувати обсяг навчального матеріалу для творчого засвоєння і використання його учнями, формувати дослідницькі, пошукові уміння, навички приймати оптимальні рішення, викликати зацікавленість та позитивне ставлення до навчання. 

   Учні Березанського навчально-виховного комплексу, опорного закладу загальної середньої освіти, мають можливість здобувати знання в умовах забезпечення технічним оснащенням. Уроки проводяться цікаво, креативно. Нещодавно навчальний заклад знову отримав комп'ютерне та мультимедійне обладнання для двох кабінетів, де навчаються восьмі класи допрофільної підготовки. Учням це допоможе творчо мислити, послідовно міркувати та репрезентувати свої ідеї, працювати в команді та володіти навичками ефективного спілкування. Один з цих кабінетів оснащений комплектом нових одиночних парт, які легко переставлять, рухати, що дає можливість працювати в групах.

   Адміністративний та педагогічний колектив вважає, що однією з найактуальніших проблем підвищення якості знань, рівня сформованості умінь і навичок, збільшення інтересу учнів до вивчення навчальних предметів у закладі загальної середньої освіти є створення відповідних діяльнісних середовищ, і дякує Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та відділу освіти виконавчого комітету Березанської міської ради за виділені кошти з обласного бюджету на фінансування обладнання для опорних закладів та за турботу щодо удосконалення освітнього середовища шкіл.

 

Т.М.Хвостенко,

класний керівник 8-А класу Березанського НВК

<<< До списку усіх новин