Призові місця у Чемпіонаті Києва з класичного пауерліфтингу виборювали березанці

28.03.2024

Загалом за три змагальних дня на помості виборювали путівки на чемпіонат України з класичного пауерліфтингу близько 200 атлетів Києва та Київської області.

Березанська громада була представлена юнаками відділення пауерліфтингу спортивного комплексу «Дружба» Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради тренера Руслана Літуса. Після шести місяців тренувань, хлопці вперше змагаються в триборстві в чемпіонаті обласного рівня. В перший день для нашої команди залишився без медалей, 4 та 5 місця у в/к до 74 кг у Кутового Івана та Тулиголовця Максима із однаковою сумою триборства 357,5 кг відповідно.

Наступного дня, в неділю, 24 березня, в першому потоці у в/к до 53 кг змагався Сушко Єгор. До останнього підходу в тязі зберігалась інтрига чемпіонства, на жаль, недопрацювання спортсменом в першій змагальній вправі-присідання, відсунула нашого атлета на 2 місце, поступившись 2,5 кг в сумі чемпіону. Не дивлячись на помилку атлета, вітаємо Єгора з дебютним сріблом чемпіонату м. Києва 2024 р. з сумою триборства 237,5 кг.

Вагова категорії до 66 кг була представлена відразу трьома нашими атлетами. В боротьбу за призи наші атлети ще функіонально не були готові, причина проста - нестача досвіду та велика конкуренція вагової категорії. Але, незважаючи на всі нюанси, наші юнаки достойно виглядали, кожен покращив свій особистий результат в сумі триборства та в кожній змагальній вправі. Артем Тригуб - 9 місце із результатом 257,5 кг, сьоме місце у Богдана Куделі - 272,5 кг сума триборства, з шостим результатом закінчив змагання Артем Клименко з сумою триборства 287,5 кг.

Останнім учасником в змаганнях нашої команди у ваговій категорії до 93 кг був Матвійчук Андрій. Послідовно фіксував атлет замовлену вагу в кожній змагальній вправі, в третій спробі тязі вирішувалась бронза чемпіонату у цій ваговій категорії. Андрію треба було фіксувати 155 кг в тязі для отримання бронзи чемпіонату 2024 року, нажаль ця вага не підкорилася юнаку, і Матвійчук Андрій посів четверту сходинку пьедесталу з сумою триборства 362,5 кг.

Усі атлети-пауерліфтери Березанщини отримали безцінний досвід виступу на обласного рівня змаганнях, юнаки збільшили власні результати, показані під час тренувань. Бажаємо подальшого зростання спортивного результату юним атлетам та медального заліку в змаганнях.

<<< До списку усіх новин