Відбулося чергове засідання сесії Березанської міської ради, яку відкрив секретар ради Олег Сивак

23.02.2024

Учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих від рук російських окупантів.

????Далі депутати прийняли ряд важливих рішень.

Заслухали та затвердили звіт секретаря міської ради Олега Сивака за 2023 рік. Олег Володимирович поінформував про основні напрямки роботи та здобутки громади, а також поділився планами на майбутнє. Зазначив, що поряд із першочерговими завданнями виконання бюджету, економічного розвитку та життєзабезпечення громади, як і минулого року, нагальним залишається допомога і підтримка Збройних сил України.

Наприкінці виступу секретар міської ради подякував усім, хто впродовж 2023 року підтримував Березанську громаду та працював на її благо, хто щоденно своїми справами робив посильний вклад у наближення Перемоги.

Ознайомитися зі звітом Олега Сивака за 2023 рік можна на офіційному сайті міської ради.

Основний блок питань стосувався внесення змін та затвердження місцевих програм, а саме: затвердили Програму „Шкільний освітній бюджет „ЕкоДія“ на 2024 рік; Програму організаційного забезпечення діяльності місцевих загальних судів Київської області на 2024 рік; Програму „Членські внески“ Березанської міської ради на 2024 рік; Положення про Службу у справах дітей Березанської міської ради, а також затвердили звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Березанської міської територіальної громади на 2023 рік.

З метою забезпечення безоплатним зубопротезуванням та лікувально - хірургічною підготовкою зубів до протезування учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, внесли зміни до Порядку використання бюджетних коштів на безоплатне зубопротезування пільгових категорій громадян.

Також внесли зміни до бюджету громади шляхом перерозподілу коштів, враховуючи пріоритетність видатків.

Крім того, прийнято ряд рішень, які стосуються земельних питань та сфери управління комунальним майном громади.

????Насамкінець, депутати Березанської міської ради звернулися до Верховної Ради України щодо підготовки законопроєкту під реєстраційним номером 10449 до другого читання. Цей законопроєкт передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, ухвалила в першому читанні ВРУ сьомого лютого.

Депутати просять прибрати необхідність прийняття окремого рішення Ставки Верховного Головнокомандувача та надати безумовне право військовослужбовцям як мобілізованим, так і контрактникам на звільнення за їхнім бажанням з військової служби після служби протягом не більше 36 місяців під час воєнного стану.

<<< До списку усіх новин