Пам'ятаємо Героїв Небесної Сотні!

20.02.2024

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Сьогодні ми знаємо, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року, і навіть не навесні 2014, а у січні та лютому 2014 року, коли у центрі Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

Смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців. За Небесною Сотнею постали тисячі і тисячі українських Захисників, які й нині боронять рідну землю.

Вшановуючи пам’ять тих, хто боровся за волю, свободу та європейське майбутнє України, сьогодні на центральній площі міста відбувся тематичний захід.

Участь у мітингу взяли керівництво громади, учасники Майдану, представники структурних підрозділів міської ради та жителі.

Присутні доєдналися до загальнонаціональної хвилина мовчання, як прояв шани і скорботи за загиблими, та поклали квіти до пам’ятного знаку „Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні“.

Ми пишаємося кожним нашим Захисником!

Світла пам'ять усім, хто поклав життя за Україну!

<<< До списку усіх новин