Із сесійної зали

24.01.2024

Розпочалося пленарне засідання із хвилини мовчання за всіма загиблими внаслідок збройної агресії росії проти України, до якої долучилися всі присутні.

Далі перейшлидо розгляду питань порядку денного.

У зв'язку з виробничою необхідністю, шляхом перерозподілу коштів, внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік.

Так, 500 тис. грн виділили на розвиток спорту (придбання обладнання та інвентаря); 100 тис. грн – потреби КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги“ – придбання медикаментів та сплата за електроенергію та теплопостачання; 179 тис. 881 грн – придбання вікон та дверей для поточного ремонту бібліотеки міського будинку культури з подальшим облаштуванням у приміщенні молодіжного фізико-математичного простору; 61 тис. 695 грн – послуги з обслуговування газових котелень закладів освіти, тощо.

Також під час засідання прийняті рішення про внесення змін в частині фінансування до деяких цільових програм. Зокрема, добавлено кошти у розмірі 1 млн 55 тис. грн до цільової

програми соціальної підтримки осіб, які захищали та захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та членів їх сімей, сімей загиблих (померлих)

Захисників та Захисниць України на 2021 – 2024 роки. Також 700 тис. грн додано до Програми „Турбота“ на 2021 – 2024 роки.

Депутатами затверджено ряд цільових Програм, які стосуються сфери медицини, економіки та цивільного захисту.

З метою забезпечення належного рівня надання вторинної медичної допомоги населенню Березанської громади, підвищення рівня укомплектованості лікарями та підвищення престижу і соціального статусу медичних працівників вторинної ланки, затвердили Програму місцевих стимулів для медичних працівників КНП „Березанська міська лікарня Березанської міської ради“ на 2024-2026 роки.

Окрім того, затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Березанської міської територіальної громади на 2024 рік; Програму висвітлення діяльності Березанської міської ради та її виконавчого комітету на 2024 рік; Програму цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки на 2024-2026 роки.

Інші питання порядку денного стосувалися землекористування: передачі у приватну власність земельних ділянок громадянам, що перебувають у користуванні громадян та розгляду звернення громадян з питань землекористування.

Нагадуємо, докладніше з рішеннями сесії міської ради можна буде ознайомитися на офіційному вебсайті громади після їх оприлюднення відповідно до чинного законодавства.

<<< До списку усіх новин