Готуємося до впровадження Закону України „Про адміністративну процедуру“

17.11.2023

15 грудня 2023 року набуває чинності Закон України „Про адміністративну процедуру“ (ЗАП), який регулює взаємовідносини органів публічної влади та фізичних і юридичних осіб щодо розгляду і вирішення адміністративних cправ. Він запроваджує універсальні правила та процедури для усіх сфер публічного адміністрування, в тому числі і ОМС, при взаємодії з громадянами та бізнесом. Подібні закони працюють майже у всіх державах-членах Європейського Союзу.

З метою ефективної підготовки до впровадження нового Закону керуючою справами виконкому міської ради Ларисою Кочур проведено нараду з керівниками структурних підрозділів апарату міської ради та її виконавчого комітету. Вона акцентувала увагу присутніх на основних аспектах ЗУ „Про адміністративну процедуру“ і ресурсах, які допоможуть зрозуміти і правильно застосовувати Закон на практиці. Ознайомила з кількома практичними кейсами, які вирішуватимуться в рамках цього Закону.

Працівники міської ради отримали доручення щодо обов’язкового навчання з ЗАП та корисні посилання на онлайн-курси для публічних службовців, інформаційні сесії та відповідні посібники.

<<< До списку усіх новин