Березанська шахістка здобула перше місце

02.11.2023

28 жовтня в місті Ірпінь відбувся шаховий турнір пам’яті тренера Ірпінської ДЮСШ Анатолія Нечитайла серед гравців 2007 року народження і молодших. У змаганнях взяли участь 12 березанських шахістів, вихованців тренера Володимира Лук’яненка. Їхніми суперниками були однолітки з пристоличних Ірпеня та Бучі, міста Біла Церква. Турнір проходив у двох вікових групах – до 12 та 16 років.

Досить успішно виступили представники молодшої вікової групи. Березанка Аня Сінельніченко із результатом 6 очок з 7 можливих посіла перше місце і здобула титул чемпіонки. Успішно зіграв й Денис Сєргєєв, в активі якого 5 очок з 7 можливих і 4 місце в турнірній таблиці.

4 очки та 13-те місце серед 32 учасників здобув Валентин Кулик.

У старшій віковій групі кращими серед дівчат була Поліна Рець, яка отримала 3 очки і 12 місце. Серед юнаків хороший результат здобув Влад Сивак, який із результатом 3,5 очка посів 10 місце серед 19 учасників.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, пам’ятними призами та грошовими преміями відповідно 900, 500 та 400 гривень.

Для юних березанських шахістів – це перші змагання на виїзді. Від поїздки у них склалися найкращі враження.

- Мені запам’яталися сильні суперники, тому грати було складніше, ніж вдома, - розповідає Поліна Рець. – І така конкуренція спонукає й далі працювати та тренуватися.

- Я отримав 5 перемог та 2 поразки, - каже ще один учасник Денис Сєргєєв. – Чесно кажучи, розраховував отримати лише перемоги. А тепер розумію, що потрібно ще тренуватися і тренуватися, щоб стати чемпіоном.

На разі шахісти готуються до турніру, який проходитиме в місті Пирятин Полтавської області. Щоб отримати гарні результати, вони продовжують тренуватися й під час осінніх канікул.

<<< До списку усіх новин