Про важливі рішення із сесійної зали

26.10.2023

Вшанувавши хвилиною мовчання пам'ять про усіх загиблих від рук російських окупантів, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

У числі перших прийняли важливе та доленосне для громади рішення про передачу у постійне користування земельної ділянки релігійній організації „Релігійна громада парафія Святого великомученика Юрія Переможця Київської єпархії української православної церкви (православної церкви України) м. Березань Київської області“.

Для фінансування цільових програм та забезпечення життєдіяльності громади депутатами внесено зміни до бюджету громади на 2023 рік.

Зокрема, 12 млн грн виділили на потреби Збройних сил України; 4 млн 980 тис. грн – на придбання мулосмоку для обслуговування каналізаційної системи; 3 млн 256 тис. грн – на благоустрій території; 927 тис. грн – придбання легкового автомобіля для терцентру; 226 тис. грн – система оповіщення для Березанської школи мистецтв; 800 тис. грн – передача субвенції для ДНЗ „Березанський професійний аграрний ліцей“ на ремонт та оздоблення їдальні закладу; 250 тис. грн – погашення заборгованості за електроенергію КП „Міськводоканал“; 470 тис. грн – ремонт системи теплопостачання для УСЗН; 1 млн 232 тис. грн – погашення зарплати, послуг охорони, пального для міської лікарні.

Також депутатами підтримано рішення, що стосувалися управління комунальним майном, а саме:

✅безоплатне прийняття з комунальної власності Баришівської селищної ради у комунальну власність Березанської міської ради котельні з обладнанням за адресою: Київська область, Броварський район, с. Лехнівка, провулок Парковий, 1а;

✅приймання-передачі з державної власності у комунальну власність Березанської міської територіальної громади об’єктів державного житлового фонду.

Численні питання сесії стосувалися сфери землекористування, які були детально розглянуті депутатами під час засідання тимчасової депутатської комісії.

Окрім того, підтримали рішення про призупинення повноважень депутатів ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ „ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ“, а саме: Божок Тетяни Віталіївни та Грицуна Юрія Юрійовича в частині реалізації ними прав та обовʼязків.

Також сьогодні на сесійне засідання завітали батьки учнів Березанської школи мистецтв. Вже не перший місяць стосовно роботи музичної установи ведуться активні обговорення. Секретар міської ради Олег Сивак надав роз’яснення щодо виконання підрядною організацією робіт та усунення ними недоліків, що виникли у ході роботи, а також запевнив, що навчальний процес у музичній школі розпочнеться у листопаді місяці цього року.

<<< До списку усіх новин