Педагоги громади навчалися домедичної допомоги

18.10.2023

Благодійна організація „Благодійний фонд „Фонд Кличка“ 17.10.2023 провела навчальний практичний тренінг для 50 педагогічних працівників освітніх закладів громади, які виявили бажання навчитися вміло надавати домедичну допомогу при потребі. Вони практикувалися у тампонуванні ран, накладанні турнікетів, зупинці крові та інше. Всі учасники після завершення навчання отримали сертифікати. Також освітні заклади отримали аптечки для надання першої медичної допомоги.

Приємно почути враження педагогів-учасників тренінгу. У реаліях сьогодення військового стану дуже важливо володіти навиками домедичної допомоги.

Працівники Березанського ліцею №1 не залишилися байдужими до навчання домедичної допомоги. Впродовж 4 годин практичних занять, які проводила група професійних інструкторів по максимуму підготували вчителів до надання першої домедичної допомоги при критичних ситуаціях, а саме: зупинка кровотеч різним видами джгутів - турнікетів, тампонада, повний огляд потерпілого на виявлення поранень та перев’язки.

Приємним бонусом була зустріч з Володимиром Кличком та отримання від фонду Klitshko Founddation аптечок для ліцею.

Команда педагогів Березанського ліцею №2 в рамках проекту FIRST AID PROJECT також успішно пройшли теоретично-практичний тренінг з надання першої медичної допомоги про що засвідчують отримані сертифікати.

Позитивні спогади про участь у тренінгу залишились у педагогічних працівників Березанського ліцею №3. Адже справжній вчитель навчається протягом всього життя! Яких навиків не вистачає педагогам в сьогоднішній військовий час ? Дійсно, практичних навиків по наданню долікарської допомоги ніколи не буває забагато.. Щиро вдячні Фонду Кличка за надану можливість відчути себе справжнім вчителем, за надану можливість закріпити та отримати такі необхідні сьогодні практичні навички , за турботу про наших дітей, за чудову організацію дійства !!!

Зокрема, педагогічні працівники Березанського ліцею №4 виразили вдячність щодо можливості відпрацювати практичні навички зі справжніми фахівцями своєї справи, які впроваджують проєкт першої домедичної допомоги.

Дякуємо UEFA Foundation for children та Klitschko Foundation за чудову організацію навчання, яке попри повітряну тривогу продовжилось в укритті, та за дуже необхідні для навчального закладу аптечки.

Велика вдячність організаторам заходу Respawn school та особисто начальнику Управління освіти, молоді та спорту Березанської міської ради Оксані Загорулько за сприяння, організацію підвезення учасників заходу за отримані знання та практичні навики.

<<< До списку усіх новин