Презентували результати реалізації проекту USAID „Підтримка реформи охорони здоров’я“

27.09.2023

Учора для нашої громади була приємна подія – презентація результатів реалізації Центром первинної медико-санітарної допомоги Березанської міської ради проекту USAID „Підтримка реформи охорони здоров’я“. Із успішним втіленням ідей проекту привітав команду ЦПМСД та її керівника Марченко Аллу секретар ради Олег Сивак, зазначивши, що охорона здоров’я та надання якісних медичних послуг жителям громади є пріоритетом в роботі міської ради.

Нагадаємо, що Центр ПМСД став одним із 14 переможців конкурсного відбору громад Київської, Житомирської та Чернігівської областей. З березня місяця команда первинки на чолі з головним лікарем Аллою Марченко активно працювала над впровадженням проекту, загальна сума фінансування якого склала 50 тисяч доларів. На різних етапах, а їх було 7, кошти були спрямовані на навчання медичних працівників, розширення спектру послуг на рівні ПМД, покращення сервісу для пацієнтів. У сучасних умовах реформи перед закладами охорони здоров’я стоїть завдання задовільнити вимоги і пацієнтів, і працівників, створити комфортні умови для відвідувачів та забезпечити належну комунікацію з медичного персоналу із пацієнтами.

Представники команди проекту поділилися досвідом із гостями та колегами-представниками медичних установ Березанської та сусідніх громад Броварського і Бориспільського районів.

Вони детально розповіли про кожен етап: налагодження процесів, впровадження на практиці, побудову системи співпраці тощо.

Зауважили з якими труднощами вдалося зіштовхнутися та як їх вдалося подолати, а також залюбки поділилися своїми напрацюваннями з надання медичних послуг та покращення сервісу обслуговування медичним персоналом ЦПМСД жителів нашої громади.

У свою чергу Ольга Хрищук, проектний менеджер USAID, подякувала усім учасникам команди Березанського ЦПМСД за спільну роботу й успішне втілення проекту у життя.

<<< До списку усіх новин