Із засідання виконкому

22.09.2023

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Березанської міської ради.

На розгляд членів виконкому було винесено 14 питань порядку денного, які стосувалися захисту прав дітей, діяльності закладів освіти та благоустрою населених пунктів нашої громади.

Начальник Служби у справах дітей Рощина Світлана проінформувала про необхідність надання статусу дитина-сирота; двом дітям загиблих захисників – статусу: дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів доцільність. Крім того, у зв’язку з безвідповідальним батьківством прийнято рішення щодо позбавлення батьківських прав.

Затвердили мережу поділу класів на групи учнів закладів загальної середньої освіти при вивченні української мови у 2023-2024 навчальному році, яку представила головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту Майя Деменська.

Також члени виконкому підтримали рішення щодо створення комісії з розгляду питань для надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. В рамках підтримки та сприяння розвитку малого бізнесу надали дозволи на розміщення тимчасових споруд, які презентувала головний архітектор міста Наталія Хмарська.

Окрім того, для створення належного благоустрою та безпечних умов в населених пунктах громади надали дозвіл на видалення зелених насаджень. Рімма Кирда, начальник відділу житлово-комунального господарства, проінформувала про розгляд заяв громадян щодо спиляння аварійних та сухостійних дерев та висновки відповідної комісії.

Насамкінець Олег Сивак, секретар міської ради, коротко проінформував членів виконавчого комітету про важливі питання функціонування Березанської громади, про основні питання, які плануються для розгляду на черговій сесії, а також подякував членам виконавчого комітету за конструктивну роботу та привітав з прийдешнім святом – Днем міста та Днем громади.

<<< До списку усіх новин