Шановні жителі Березанської громади та юридичні особи незалежно від форм власності та підпорядкування, що здійснюють свою діяльність на території громади!

06.06.2023

Просимо звернути вашу увагу, що законодавством передбачено укладання договорів на вивезення побутових відходів:

– відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України „Про відходи“ власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 цього ж Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки);

– згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України „Про житлово-комунальні послуги“, споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

На території громади надавачем  послуг із поводження з відходами визначено КП „Березанський комбінат комунальних підприємств виконавчого комітету Березнської міської ради“. Адреса розташування підприємства: вул. Шевченків шлях, 30, м. Березань, Броварський р-н, Київська обл., телефон відділу з обслуговування споживачів: 0634088232. Також відповідно до 1 статті 42 Закону України „Про благоустрій населених пунктів“ до відповідальності за порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів притягаються особи, винні у забрудненні (засміченні) території населеного пункту та притягуються до відповідальності за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), а саме: порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

<<< До списку усіх новин