Учора, 25 травня, відбулося чергове засідання сесії Березанської міської ради.

26.05.2023

✅Серед першочергового – внесення змін до бюджету Березанської громади на 2023 рік шляхом перерозподілу коштів, якими передбачено фінансування ряду програм. Окрім того, у зв’язку з перевиконанням плану у квітні місяці, депутатами було підтримано розподіл коштів, які буде спрямовано на ремонт підлоги в укриттях Березанського ліцею №2 та Березанського ліцею №4; придбання 2-х шкільних автобусів на умовах співфінансування з державного бюджету (40% коштів виділяє місцевий бюджет, 60% – обласний); встановлення програмної системи опалення у Яблунівській ЗОШ. Така система опалення з використанням теплових панелей і датчиків температури вже функціонує в Березанському краєзнавчому музеї і довела свою ефективність у минулому опалювальному сезоні.

✅Також, розглянувши колективну заяву, депутати підтримали звернення до Верховної Ради України щодо законопроекту №9142 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації“.

Мова йде про те, щоб громадяни України мали право на звільнення в запас через півтора року після своєї мобілізації, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

✅Депутати розглянули і схвалили тест звернення Березанської міської ради до Київської обласної прокуратури про здійснення представництва інтересів держави щодо нецільового використання будівлі по вулиці Шевченків Шлях, 142 (колишній кінотеатр), де власник, порушивши умови договору купівлі-продажу нерухомого майна щодо збереження цільового призначення будівлі, як об’єкта соціально-культурного призначення, розмістив там магазин „Українські ковбаси“. Також присутні одноголосно ухвалили рішення про дострокове розірвання договору про купівлю–продаж вищезгаданої будівлі та оренди земельної ділянки.

✅Внесено зміни до цільової програми соціальної підтримки осіб, які захищали та захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на 2021 – 2023 роки.

Рішенням передбачено збільшення загального обсягу фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2023 році для надання матеріальної допомоги у вирішенні соціально-побутових проблем, пов’язаних з лікуванням, реабілітацією та соціальною адаптацією осіб, які захищали незалежність України та надання допомоги особі, яка захищала територіальну цілісність України при отриманні 2 групи інвалідності.

✅Окрім того, для забезпечення ефективного використання потенціалу земель, визначення розміру земельного податку, орендної плати за земельні ділянки комунальної власності та приведення у відповідність згідно з чинним законодавством використання земельних ділянок, внесено зміни до Програми з розроблення (оновлення) містобудівної та землевпорядної документації населених пунктів Березанської громади на 2022-2024 роки.

Це дасть можливість формувати земельні ділянки на підставі землевпорядної документації та відповідно сплачувати за її розробку.

✅Підтримали здійснення державної реєстрації нерухомого майна – фельдшерських пунктів на території Березанської громади.

✅Ряд проектів стосувалися сфери землекористування та землевідведення.

✅Також на сесії розглядалося звернення депутатів про припинення права користування земельними ділянками релігійними громадами УПЦ МП. Більшістю голосів місцеві депутати підтримали це рішення.

????️З усіх питань порядку денного, які попередньо були розглянуті на профільних комісіях, депутатами прийняті відповідні рішення, детальніше з якими можна ознайомитися на офіційному сайті Березанської громади після їх оприлюднення відповідно до регламенту.

<<< До списку усіх новин