На засіданні виконавчого комітету

12.05.2023

Вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих від рук російських окупантів, члени виконкому перейшли до розгляду питань порядку денного.

Першими розглянули ряд питань щодо захисту прав дітей. Світлана Рощина, начальник служби, представила проект рішення щодо надання дозволу батькам малолітньої дитини на вчинення правочину щодо майна, право користування яким належить їй, та прийняти в дарунок житловий будинок та земельні ділянки. А також, у зв’язку з кадровими змінами, затвердили склад комісії з питань захисту прав дитини у новій редакції.

Наступний блок питань, які були попередньо опрацьовані відповідними дорадчими органами, стосувався благоустрою та житлово-комунального господарства. Прийнято рішення щодо надання дозволів на видалення аварійних дерев в Березані та населених пунктах громади, а також про взяття на квартирний облік жителя міста-учасника бойових дій.

Крім того, начальник відділу з питань житлово-комунального господарства Рімма Кирда презентувала проект рішення щодо розробки Схеми санітарного очищення населених пунктів громади. Вона зауважила, що це один із стратегічних документів громади і розробка Схеми санітарного очищення сприятиме забезпеченню утримання населених пунктів Березанської громади в належному санітарному стані, зменшення негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я населення. Схема розроблятиметься терміном дії на 15 наступних років та міститиме першочергові (на 5 років) та довгострокові заходи.

Сергій Харченко, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, доповів про утворення Березанської міської субланки Броварської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області для здійснення заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період на території нашої громади.

За завершення засідання Євген Івченко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, проінформував членів виконавчого комітету про початок роботи з розробки Стратегії Березанської територіальної громади на період до 2027 року, а також запропонував усім присутнім активно включатися в процес роботи, що триватиме до кінця цього року, та висловлювати своє бачення щодо проблем та пріоритетів у розвитку Березанської ТГ!

<<< До списку усіх новин