Роботу над Стратегією розвитку Березанської громади розпочато!

12.05.2023

Учора відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії Березанської територіальної громади на період до 2027 року, під час якої Лариса Кочур, керуючий справами виконкому, представила учасників робочої групи, до складу якої увійшли керівники виконавчих органів міської ради та представники від громади – депутатського корпусу, бізнесу, громадських організацій та молоді. Вона підкреслила важливість розробки стратегії для нашої громади, зазначивши, що цей документ має бути простим, але глибоким за змістом із врахуванням всіх місцевих особливостей Березанської громади. Саме це зробить нашу Стратегію унікальною, а громаду – привабливою, конкурентоспроможною і цікавою для інвесторів та партнерів.

Про основні етапи розробки Стратегії проінформував заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Євген Івченко. В рамках розробки Стратегії буде сформоване бачення майбутнього Березанської ТГ та пріоритети її розвитку. І тут особливо важлива участь громадськості та врахування її думки. Тому на першому етапі буде проведено опитування жителів громади.

Наталія Іващенко, начальник відділу економіки та комунальної власності, ознайомила присутніх із нормативно-правовою базою для розробки проекту Стратегії та з етапами роботи над цим документом, ґрунтовно зупинившись на важливості та необхідності збору даних для проведення соціально-економічного аналізу Березанської ТГ за останні 5 років. Крім того, вона зазначила, що на вебсайті міської ради створено відповідний розділ „Стратегія розвитку Березанської територіальної громади“, в якому буде розміщуватися вся необхідна інформація. Також тут будуть розміщені дві анкети – одна для жителів, інша – для представників бізнесу, яку кожен із жителів громади зможе заповнити особисто та анонімно. Ця анкета дасть можливість визначити основні проблеми, які існують в громаді, та перспективи її розвитку на майбутнє.

Насамкінець пані Наталія сказала, що попереду багато цікавої, важливої та кропіткої роботи, щоб сформувати проект Стратегії та в жовтні провести громадське обговорення й подати на розгляд і ухвалення сесії міської ради.

Тож долучайтеся до планування та розвитку Березанщини!

Нам важлива думка кожного!

<<< До списку усіх новин