Про важливі рішення – із сесійної зали

28.04.2023

Учора, 27 квітня, відбулося чергове засідання сесії Березанської міської ради. Вшанувавши хвилиною мовчання загиблих внаслідок збройної агресії росії проти України, перейшли до розгляду питань порядку денного.

Першочергово, згідно з результатами засідання територіальної виборчої комісії, визнали та зареєстрували наступним за черговістю депутатом від Київської обласної організації Політичної партії „Лівобережна (Березанська) громада“ – Петра Дмитренка. Секретар ради Олег Сивак привітав Петра Миколайовича з набуттям повноважень депутата та побажав йому плідної роботи на благо громади.

Внесли зміни і до персонального складу виконавчого комітету Березанської міської ради. У зв’язку з виведенням із персонального складу виконавчого комітету Петра Дмитренка, його місце зайняв Юрій Діденко.

Далі було ухвалено рішення про внесення змін до бюджету громади на 2023 рік. Заслухавши інформацію Валентини Матвієнко, начальника фінансового управління, депутати підтримали: виділення 5 млн 100 тис. грн на ремонт тротуару від центру міста до вул. Шевченків Шлях, 219 (ж/м „Світанок“); 40 млн грн – на капітальний ремонт вул. Набережна; 2 млн 100 тис. грн – на розрахунок з освітянами, у зв’язку з тим, що не вистачає коштів державного бюджету.

Відповідно до реорганізації відділу освіти та сектору молоді та спорту виконавчого комітету Березанської міської ради внесли зміни до Програми розвитку системи освіти Березанської міської ради на 2021-2023 роки. З метою визначення перспективних шляхів розвитку Березанського ліцею № 4, створення безпечного та комфортного освітнього середовища затвердили Стратегію розвитку освітнього закладу, про що інформувала Оксана Загорулько, начальник управління освіти, молоді та спорту.

Ряд питань порядку денного стосувалися управління комунальним майном:

- затвердження Положення про порядок передачі та закріплення майна комунальної власності Березанської міської територіальної громади за підприємствами, установами, організаціями на правах господарського відання або оперативного управління;

- затвердження Переліку об’єктів комунальної власності Березанської міської ради, що підлягають передачі в оренду без проведення аукціону;

- оренди комунального майна.

Депутатами розглянуто та прийнято відповідні рішення, які стосуються земельних відносин.

Крім того, вони схвалили і внесення змін до організаційної структури і загальної чисельності Березанської міської ради та її виконавчих органів на 2023 рік, які пов’язані зі створенням сектору державної реєстрації актів цивільного стану для надання послуг з реєстрації актів цивільного стану на території нашої громади. Доповідаючи керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур, зазначила, що у зв’язку з цими змінами загальна чисельність апарату Березанської міської ради та виконавчих органів збільшується лише на 1 штатну одиницю. Проведена значна робота по функціональному аналізу повноважень структурних підрозділів з врахуванням законодавчих змін та атестації працівників міської ради, тому виникла необхідність внутрішніх змін по структурі – упорядкуванню назв структурних підрозділів та затвердження положень про ці підрозділи у новій редакції.

Загалом відповідно до порядку денного депутатами під час пленарного засідання було розглянуто 27 питань. Всі вони попередньо були обговорені постійними депутатськими комісіями.

<<< До списку усіх новин