Із засідання виконкому

26.04.2023

Сьогодні, 26 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету Березанської міської ради, під час якого розглянули низку питань щодо забезпечення життєдіяльності нашої громади.

Розпочалося засідання із хвилини мовчання за загиблими від рук російських окупантів.

Далі присутні перейшли до розгляду питань порядку денного.

Основним питанням сьогоднішнього засідання було питання стану виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Березанської громади. Начальник відділу економіки, комунальної власності та енергоменеджменту Наталія Іващенко проінформувала про підсумки виконання заходів Програми у І кварталі 2023 року, які були спрямовані на збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, залучення інвестицій в економіку громади, а також на розв’язання найгостріших соціальних проблем в умовах воєнного стану.

Наталія Хмарська, начальник відділу архітектури та містобудування презентувала порядок встановлення пам’ятних знаків, меморіальних, анотаційних дошок на території населених пунктів Березанської громади. Для проведення системної роботи оновлено та затверджено відповідний склад комісії.

З метою упорядкування мережі освітніх закладів члени виконкому підтримали рішення щодо внесення змін до мережі дошкільних закладів освіти на 2022-2023 навчальний рік, пов’язані з реорганізацією ясел-садка „Ромашка“ шляхом приєднання його до закладу загальної середньої освіти – Березанського ліцею № 2 та утворенням в складі ліцею дошкільного підрозділу. Начальник управління освіти, молоді та спорту Оксана Загорулько зазначила, що така трансформація освітнього закладу не впливає на навчально-виховний процес дошкільнят, але оптимізує систему управління та забезпечує ефективне використання коштів міського бюджету.

Начальник управління соціального захисту населення та праці Лариса Москаленко представила ряд проектів із соціального захисту населення. Члени виконавчого комітету, розуміючи їх важливість, прийняли рішення щодо надання висновку про доцільність визнання недієздатною особу та призначення її опікуном близького родича; реєстрації помічників для дієздатних фізичних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки; надання матеріальної грошової допомоги особам, які захищали та захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та членів їх сімей, а також малозабезпеченим, особам з інвалідністю, та особам, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Крім того, з метою захисту прав дітей прийнято рішення про надання дозволу батькам малолітньої дитини на вчинення правочину щодо майна - прийняття в дарунок на ім’я доньки квартири, а також продовжили строк перебування неповнолітніх дітей у сім’ї патронатного вихователя.

<<< До списку усіх новин