До уваги землевласників та землекористувачів!

02.03.2023

Всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.
Відповідно до Податкового кодексу України плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
На виконання вимог Податкогово кодексу України інформуємо підприємства, установи і організації (незалежно від форми власності), фізичних та юридичних осіб, які є власниками (користувачами) земельних ділянок, розташованих на території Березанської міської ТГ про необхідність справляння плати за землю.
Звертаємо увагу, що значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2022 рік становить:
✔️для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) – 1,0;
✔️для земель і земельних ділянок (крім сільськогосподарських угідь) – 1,15.
Додатково інформуємо, що 6 липня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 01 липня 2022 року № 753 „Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок“, яка передбачає, зокрема, що витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок оформляється і видається автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру.
Сьогодні повністю автоматизовано надання послуги з видачі витягів із технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів, а також земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, відомості про які внесені до Державного земельного кадастру. 

 

 

<<< До списку усіх новин