На черговому засіданні сесії

24.02.2023

Міський голова Володимир Тимченко провів чергове засідання сесії Березанської міської ради, під час якої депутати підтримали низку питань щодо забезпечення життєдіяльності громади, які попередньо були розглянуті на профільних депутатських комісіях.

На початку засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.

Сьогодні депутати прийняли одне зі стратегічних рішень для нашої громади, затвердивши Програму соціально-економічного та культурного розвитку Березанської міської територіальної громади на 2023 рік, яка попередньо була розглянута та схвалена виконавчим комітетом. Програма базується на аналізі основних показників соціально-економічного розвитку нашої громади за попередні роки, визначенні основних зовнішніх і внутрішніх чинників, а також передбачає забезпечення узгоджених спільних дій з обласною та районними військовими адміністраціями.

Ухвалили рішення про внесення змін до бюджету на 2023 рік. Так, шляхом перерозподілу було відшкодовано кошти Калитянському комунальному закладу „Надія“ на утримання дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах. Крім того, кошти спрямовано на паливно-мастильні матеріали та сервісне обслуговування поліцейської станції у рамках реалізації програми „Поліцейський офіцер громади“.

Розподілили 230 тисяч 816 грн державної освітньої субвенції для підтримки осіб з особливими освітніми потребами.

З метою запровадження в місті механізму розміщення металевих гаражів і господарських будівель та ефективного використання земельних ділянок під ними прийнято рішення щодо порядку розміщення тимчасових споруд некомерційного призначення: металевих гаражів, контейнерів, тимчасових господарських будівель.

Депутати розглянули і питання, які стосувалися сфери землекористування.

Прийнято рішення щодо внесення змін до ряду цільових програм, зокрема:

- комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей „Щаслива родина – успішна країна“;

- програми ,,Турбота“ на 2021-2023 роки;

- програми з відзначення державних свят, пам’ятних дат та заходів обласного і міського значення Березанської міської ради на 2023 рік.

Підтримали й деякі технічні питання, а саме: зміну засновника закладу позашкільної освіти ДЮСШ „Старт“, а також перепрофілювання (зміну типу) закладу дошкільної освіти та затвердження статуту в новій редакції.

Насамкінець, за клопотанням громадської організації „Ветерани – захисники України „ Березанська Сотня“, прийняли знакове для громади рішення щодо встановлення червоно-чорного прапора національно визвольної боротьби українського народу біля адміністративної будівлі.

<<< До списку усіх новин