Коротко про головне

21.02.2023

Міський голова Володимир Тимченко провів щотижневу апаратну нараду, на якій обговорили нагальні питання та визначили основні напрямки діяльності на поточний тиждень.

Начальник відділу освіти проінформувала, що школи громади працюють у звичайному режимі, відвідування досить високе, а от із дитсадками суттєвих змін, порівняно з минулим тижнем, не прослідковується. Відвідуваність - низька. Також Оксана Загорулько повідомила, що обласний етап олімпіад, у якому активно беруть участь учні нашої громади, триває. Втішним є й те, що цьогоріч у числі призерів учні сільських навчальних закладів.

Комунальними службами здійснюється комплекс робіт з благоустрою території: вирубка порослі, розчищення від сухостою, вирубка та кронування дерев. Роботи проводяться щоденно. Громада активно готується до весняного періоду.

Про виконання фінансового плану та бюджету громади інформувала Валентина Матвієнко. Керівник фінансового управління доповіла, що на сьогодні виконання становить 113,6 %. Володимир Григорович підкреслив важливість наповнення дохідної частини бюджету в цей складний для всіх час та відповідальність кожного щодо повної та вчасної сплати податків.

Про роботу медичної галузі інформували лікарі. В.о. головного лікаря первинної медико-санітарної допомоги Зоя Козинець повідомила присутнім, що за минулий тиждень підтверджено 4 випадки захворюваності на коронавірус. Вона зауважила, що тривають планові щеплення та продовжуються ремонти у ФАПах.

У свою чергу, Володимир Луценко проінформував про вторинну ланку медицини, зазначивши що на сьогодні в лікарні зайнято 87 ліжкомісць. Для відвідувачів створюються належні умови. Вже закінчено ремонтні роботи у терапевтичному відділенні, у неврологічному відділенні ще тривають. У контексті реформування системи охорони здоров’я Володимир Вікторович повідомив про актуалізацію на обласному рівні питання щодо формування госпітальних округів. Міський голова Володимир Тимченко звернув увагу присутніх на важливості отримання медичних послуг жителями Березанської громади та сусідніх громад саме в нашій лікарні. Адже Березанською лікарнею вже підписано 16 пакетів з НСЗУ, а це найбільша кількість серед громад Лівобережжя. Для нашої громади - це не тільки можливість зберегти лікарню в місті, а й покращити її матеріальну базу та якість послуг.

Поліцейський офіцер громади Владислав Хлонь повідомив, що 21 лютого відбудеться урочисте відкриття вже другої у громаді поліцейської станції, яка базуватиметься на території Яблунівського старостинського округу. О 9.00 учасники наради долучилися до Загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими в російсько-українській війні. За результатами обговорення керівники отримали відповідні доручення міського голови.

<<< До списку усіх новин