Знання, що рятують життя

02.02.2023

Після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого 2022 року проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти.

Нова реальність вимагає від нас нових знань адже ми постійно повинні дбати про безпеку — свою та своїх дітей.

У зв’язку з цим зростає й актуальність проведення просвітницьких заходів із учнями різних вікових груп.

Сьогодні підвищували обізнаність з питань мінної безпеки, та ризиків, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами, школярів Березанського ліцею №1 (директор - Ольга Ігнатій). Незабаром такі заходи буде проведено в решті навчальних закладів громади.

Відкрив навчання Валерій Ємбаков – бригадний генерал. Практичну частину продовжив начальник інженерної служби сектору оборони Броварського району Київській області, полковник Максим Комісаров, який з початку війни відповідав за всі інженерні заходи в районі, а також особисто знешкодив близько чотирьох тисяч вибухонебезпечних предметів.

Типи мін, небезпека, яку вони несуть та що робити, коли побачили вибуховий пристрій – про все це та багато іншого інформували під час заходу.

„Сьогодні небезпека натрапити на вибухонебезпечні предмети є всюди. Тому так важливо знати, чого остерігатися й як вберегти своє життя“, – підсумував Валерій Ємбаков.

<<< До списку усіх новин