Проведено профілактичний рейд

28.11.2022

З метою запобігання проявів злочинності та правопорушень у підлітковому середовищі, вчинення протиправних дій щодо неповнолітніх, виявлення в громадських місцях безпритульних та бездоглядних дітей та дітей, схильних до вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин та тютюнопаління, та з метою контролю щодо обмеження перебування неповнолітніх без супроводу батьків або осіб, що їх замінюють, у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях громади у вечірній час, головним спеціалістом служби у справах дітей Березанської міської ради Світланою Андрєєвою, директором Березанського міського центру соціальних служб виконавчого комітету Березанської міської ради Оксаною Коломієць, старшим інспектором ювенальної превенції сектору превенції Броварського РУП ГУ НП у Київській області Людмилою Івасенко та педагогом-організатором Березанського ліцею №4 Тетяною Чернявка проведено вечірній профілактичний рейд "Діти вулиці".
Під час його проведення виявлено 2 неповнолітніх правопорушників. Працівником ювенальної превенції за розпивання алкогольних напоїв на неповнолітніх будуть складені протоколи за ст. 178 КУпАП, з неповнолітніми та їхніми батьками проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди. За неналежне виконання батьківських обов’язків за ст. 184 КУпАП батьки будуть притягнені до адміністративної відповідальності.
В громаді запроваджена чітка система інформування про дітей, які не навчаються, скоїли злочини, правопорушення, затримані за вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, бродяжництво, жебракування, а також ведеться профілактична робота щодо усунення негативних проявів серед дітей.
Вважаємо за необхідне вкотре закцентувати увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання своїх дітей. 

<<< До списку усіх новин