Із сесійної зали

26.11.2022

Міський голова Володимир Тимченко провів чергове засідання сесії Березанської міської ради, яке розпочалася із виконання Гімну України. Опісля присутні хвилиною мовчання вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули у війні з російською федерацією.

Далі депутати прийняли ряд важливих рішень.

Зокрема, внесли зміни до бюджету громади на 2022 рік. За рахунок надходження до бюджету 8 млн грн від продажу на аукціоні Центру дозвілля, для потреб і підтримки життєдіяльності громади кошти розподілили таким чином:

- 5 млн 200 тис. грн на придбання вікон для освітніх закладів с. Ярешки, с. Садове, Березанського ліцею №4, Березанського ліцею №3, ДНЗ „Ромашка“, ДНЗ „Ранок“;

- 1 млн 443 тис. грн – на придбання генераторів для КНС;

- 500 тис. грн – придбання пального для роботи генераторів;

- 496 тис. грн – на встановлення механічних колонок для водозабору. Загалом у громаді таких колонок буде 15. На території ліцею №1 така установка вже працює.

- 99 тис. грн – придбання меблів для хірургічного відділення міської лікарні;

- 300 тис. грн – для встановлення вікон міської лікарні.

Також депутати своїм рішенням підтримали внесення змін до деяких цільових програм. Внесли зміни до програми „Здоров’я“, а саме: надання стоматологічної медичної допомоги пільговій категорії населення (учням ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, які мають статус ВПО) відповідно до обсягів та джерел фінансування.

Окрім того, внесли зміни до програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції обєднаних сил та членів їх сімей, сімей загиблих учасників антитерористичної операції та ООС на 2021-2023 роки.

З метою створення необхідних умов для розвитку професійного футболу та покращення матеріально-технічної бази, затвердили Програму розвитку футболу на 2023-2026 роки.

Розглянуто та підтримано й ряд проектів рішень, що стосувалися питань землекористування та землевідведення.

На завершення засідання депутат міської ради Олександр Павленко вніс пропозицію щодо належного контролю за дотриманням дорожньої розмітки на Привокзальній площі. Також Олександр Іванович наголосив на боротьбі зі стихійною торгівлею, зазначивши, що за декілька метрів від місця скупчення вуличних торговців працює міський ринок і здійснювати свою діяльність варто на спеціально відведених для цього місцях, а щоб дотримуватися визначеного порядку варто збільшити патрулювання.

Розглянули й інші рішення, докладніше з якими можна буде ознайомитися на офіційному сайті громади у рубриці „Рішення сесії“ після їх оприлюднення відповідного до чинного законодавства.

<<< До списку усіх новин