ДО УВАГИ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ СІМЕЙ ТА СІМЕЙ З ДІТЬМИ!

05.11.2020

28 жовтня 2020 року Урядом прийнято постанову №1035, якою врегульовано питання щодо залишення в родинах коштів державної соціальної допомоги, отриманих малозабезпеченими сім’ями та одинокими матерями під час дії карантину.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2020 року № 264 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги» на період карантину строк виплати, зокрема, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, які було призначено раніше, продовжено без звернення громадян.

Прийнятою 28 жовтня 2020 року постановою визначено, що кошти державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям, виплачені отримувачам під час карантину до 1 липня 2020 р., якщо не було підтверджено право на отримання допомоги або її розмір внаслідок перерахунку зменшився, не підлягають поверненню. Якщо отримувач державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям повернув суми надміру виплачених коштів, орган соціального захисту населення повертає такі кошти отримувачу допомоги.

 

Москаленко Л.А.,

начальник управління соціального захисту населення та праці

<<< До списку усіх новин