День української писемності в освітніх закладах Березанської громади

09.11.2022

Цього року, навіть попри повномасштабне вторгнення російської федерації Всеукраїнський радіодиктант національної єдності став провідною подією в Україні, найбільшим україномовним флешмобом до якого приєдналися українці всього світу.

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання мовної культури у День української писемності та мови в освітніх закладах Березанської міської ради здобувачі освіти та усі бажаючі працівники стали активними учасниками ХХІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Охоче взяла участь у заході і начальник відділу освіти виконавчого комітету Березанської міської ради Оксана Загорулько.

Написання радіодиктанту «Твій дім» обєднало всіх небайдужих навколо українського слова, де кожен учасник зумів відчути себе частиною єдиної потужної спільности, нашого головного скарбу, а наразі і витонченої  національної зброї - рідної мови, адже в Україні война іде не лише за збереження територій, а й ідентичності, поваги до нашої культури.

 Авторкою тексту  стала українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читала текст народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

         Давайте разом любити, поважати та вдосконалювати нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

 Головний спеціаліст відділу освіти, Майя ДЕМЕНСЬКА

<<< До списку усіх новин