Перша консультація за участю громадськості щодо проекту Інвестиційного паспорту нашої громади

04.11.2022

Сучасний інвестиційний паспорт громади – це не тільки один із інструментів пошуку та залучення можливого інвестора для розвитку, а й один із основних документів, який необхідний для розробки Стратегії розвитку громади. Саме тому команда міської ради на чолі із заступником міського голови Олексієм Рябоконем взяла участь у програмі „U-LEAD з Європою“ з напрацювання проекту Інвестиційного паспорту.

Візитівку Березанської громади, над якою близько трьох місяців наполегливо й поетапно працювали фахівці відділу економіки, комунальної власності та енергоменеджменту у співпраці з експертами Програми „U-LEAD з Європою“, 3 листопада презентовано активним представникам громадськості – членам виконавчого комітету та провідним спеціалістам міської ради.

У вступному слові Олексій Рябоконь зазначив, що такий захід організовано вперше в поєднанні офлайн та онлайн-зустрічі, до якої запрошено і експерта міжнародних проектів та програм, експерта Програми „U-LEAD з Європою" Тетяну Тимошенко.

„Наше завдання не просто підготувати формальний документ, а сформувати позитивний імідж громади в очах потенційних інвесторів й ефективно проінформувати бізнес-середовище“, – зазначив Олексій Петрович.

Світлана Осадча, головний спеціаліст відділу економіки, комунальної власності та енергоменеджменту, презентувала напрацьований проект Інвестиційного паспорту Березанської ТГ. Вона коротко ознайомила з перевагами нашої громади та факторами інвестиційної привабливості, які можуть стимулювати діючий бізнес розширюватись, а інвесторів – втілювати нові бізнес-ідеї та плани. Крім того, Світлана презентувала низку пропозицій, які найбільше відповідають стратегічним напрямкам розвитку Березанської громади та здатні зацікавити потенційних інвесторів. Зокрема, проектом паспорту охоплені та враховані інвестиційні об’єкти, природні ресурси, геолокація, інфраструктура, культурна спадщина, локальний бізнес, стратегічні документи.

Приємно, що захід продовжився активним обговоренням і висловленням пропозицій та зауважень. На всі запитання дали свої відповіді та коментарі експерт Програми Тетяна Тимошенко та заступник міського голови Олексій Рябоконь. Варто зазначити, що пані Тетяна відзначила командну роботу Березанської міської ради, вчасність та якість підготовки матеріалів Інвестиційного паспорту. В свою чергу, Олексій Петрович подякував за надану фахову допомогу та експертну підтримку нашої команди та проінформував про готовність до продовження співпраці та підготовки проектної заявки для грантової програми з енергозбереження задля вирішення нагальних потреб громади та залучення додаткових коштів.

У підсумку обговорення, Олексій Рябоконь зазначив, що такі консультації будуть продовжені, всі пропозиції будуть допрацьовані нашими спеціалістами та враховані в остаточному варіанті Інвестиційного паспорту Березанської громади.

<<< До списку усіх новин