ГК „Нафтогаз України“ інформує!

03.10.2022

Починаючи з 1 травня 2022 року, понад 10 млн українських домогосподарств, що були побутовими споживачами газу 23 регіональних газопостачальних компаній, зокрема у вашій області, опинилися в ситуації, коли їхні постачальники не могли виконувати свою функцію.

Для забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану Товариство як «постачальник останньої надії» (відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 917-р) забезпечило постачання газу побутовим споживачам вашої області. Надалі на підставі відповідних рішень Міністерства енергетики України та Оператора газотранспортної системи України (далі — ОГТСУ) для захисту інтересів споживачів їх було включено до реєстру споживачів Товариства на умовах річного тарифного плану «Фіксований» з однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування).

Клієнтський портфель у Київській області нараховує 914 тис домогосподарств. Станом на 15 вересня 2022 року мешканці регіону мають значну заборгованість перед Товариством, у розмірі понад 283 млн гривень, а кількість боржників складає 520 тис. осіб.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжує забезпечувати безперебійне постачання на більшості території України. Саме тому своєчасна оплата спожитих об’ємів вкрай важлива для повноцінного функціонування критично важливої інфраструктурі. Накопичення боргів населенням Київської області може негативно вплинути на проходження опалювального сезону в регіоні.

<<< До списку усіх новин