Польща стала першою країною, де можна обміняти українське посвідчення водія

28.09.2022

Відтепер у столиці Польщі, Варшаві, можна обміняти українські посвідчення водія. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі Головного сервісного центру МВС з Державною міграційною службою України.
У Варшаві відкрили стаціонарний центр, де громадяни можуть отримати послуги в комфортних умовах. Послуги обміну національного посвідчення водія надаються у таких випадках:
- у разі непридатності посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не читаються тощо);
- у разі зміни персональних даних власника (прізвище, ім’я, по батькові, стать);
- за бажанням власника (наприклад, з метою отримання більш сучасного бланку, або уточнення персональних даних латинськими літерами, заміни фото тощо);
- після закінчення строку дії.
Про відновлення документа поки що не йдеться, наразі триває вирішення цього питання. Зараз обміняти посвідчення водія можуть лише у випадку, коли людина має документ та може його фізично надати адміністратору. У разі втрати чи крадіжки посвідчення, поки що потрібно звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС на території України.
Обслуговування у Варшаві відбувається за попереднім онлайн-записом та в порядку живої черги.
Алгоритм надання послуги обміну посвідчення водія за кордоном включає такі кроки:
- адміністратор ДП «Документ» отримує від клієнта заявку, заповнює певну форму і передає її на розгляд до сервісного центру МВС;
- адміністратор сервісного центру МВС розглядає заявку і підтверджує її або ні;
- у випадку отримання згоди на видачу нового документу від сервісного центру МВС (з Києва), адміністратор ДП «Документ» (у Варшаві) друкує посвідчення водія на бланку.
У центрі ДП «Документ» у Варшаві (у торговому центрі Blue City за адресою Єрусалимські алеї, 179) є сімнадцять фотокабінок, у трьох з них одночасно можуть надавати послугу обміну посвідчення водія.
Графік за яким можна отримати послугу обміну посвідчення водія:
вт-пт: 10:00−17:00,
сб: 10:00−15:30,
нд, пн — вихідні.
Цей графік підлаштовано під розпорядок роботи сервісного центру МВС № 8042, що обробляє заявки з Варшави.

<<< До списку усіх новин