Українці масово отримують на мобільні телефони сповіщення від ДСНС

15.09.2022

Упродовж останніх днів мобільні телефони почали видавати різкі, гучні звуки, а на екранах з’явилося повідомлення: „Сповіщення про надзвичайну ситуацію. ДСНС України. Тестування системи інформування населення“.

У сповіщенні було посилання на сайт ДСНС, де наводиться роз’яснення для чого почали надходити такі повідомлення. Вони не пов’язані із виникненням реальної надзвичайної ситуації і не вимагають дій від громадян. Але таким чином рятувальники перевірять, чи зможуть вони оперативно надати інформацію про надзвичайні ситуації. В умовах війни — це надзвичайно важливо.

В ДСНС зазначають, що нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу, навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено..

Наразі інформування населення про надзвичайні ситуації здійснюють за допомогою операторів мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell.

<<< До списку усіх новин