Березанська громада – учасник експериментального проекту Мінсоцполітики

20.01.2022

Березанська міська територіальна громада стала переможцем у конкурсному відборі територіальних громад, що братимуть участь у експериментальному проекті Мінсоцполітики з організації в громадах соціальної роботи з сім'я та дітьми, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах. Київщину в цьому проекті представлять 3 громади: Березанська міська територіальна громада, Українська міська територіальна громада та Бородянська селищна територіальна громада.
Метою реалізації цього проекту є підвищення ефективності роботи центрів соціальних служб з виявлення сімей та дітей, які належать до вразливих категорій груп населення, надання їм комплексу соціальних послуг, спрямованих на подолання складних життєвих обставин, мінімізацію їх наслідків, запобігання потраплянню дітей в заклади інституційного догляду та виховання дітей.
У рамках проекту громади-учасниці отримають комп’ютерне обладнання і транспортні засоби, що посилить спроможність фахівців із соціальної роботи надавати допомогу вразливим групам населення. Окрім технічного забезпечення, фахівці муніципалітету пройдуть навчання щодо організації соціальної роботи і надання соціальних послуг населенню.
Варто зазначити, що експериментальний проект реалізується Міністерством соціальної політики України в рамках проекту „Модернізація системи соціальної підтримки населення України“ за підтримки Світового банку. 

<<< До списку усіх новин