Разом долаємо наслідки стихії

16.01.2022

15 січня на території нашої громади проводилася активна робота щодо усунення наслідків буревію, який пронісся над Березанню напередодні. Десятки дерев, повалені вітром, стали однією з основних причин пошкодження ліній електропередач, як у населених пунктах, так і за їх межами.

На ранок не було жодного населеного пункту громади, який би не постраждав від стихії. Повністю знеструмлені були всі чотири села Яблунівського старостату. В Лехнівці, Недрі та Пилипчому від електроживлення були відключені більше половини споживачів. У Садовому – житловий масив та побутові і комерційні об’єкти біля птахофабрики. Без електроенергії залишилась значна частина міста Березань та житловий масив Березань-2. Негодою була знеструмлена одна з каналізаційно-насосних станцій в місті, свердловини та водонапірні вежі в переважній більшості населених пунктів нашої громади. Сильним вітром пошкоджений дах на двоповерховому будинку у с. Садове, в Березані – покрівля магазину АТБ, частково поліклініки та інших об’єктів.

Зусиллями 6 аварійних бригад енергопостачальника, комунальних підприємств міської ради, старост сіл та працівників міської ради вже на 19.00. годину 15 січня роботу знеструмлених трансформаторних підстанцій, високовольтних ліній та водопостачання відновили в переважній більшості житлових масивів Березані та сіл громади, за виключенням с. Хмельовик.

Упродовж двох діб диспетчерська служба міської ради оперативно збирала та передавала інформацію відповідним службам та посадовим особам.

Сьогодні зранку, 16 січня, міською радою надано керівництву Київської облдержадміністрації оперативну інформацію щодо невирішених питань з електрозабезпечення населених пунктів Березанської громади для відповідного реагування.

Енергопостачальною організацією продовжуються роботи щодо відновлення електроживлення, до роботи залучені партнерські організації, надають допомогу і місцеві підприємці. Завершуються роботи з відновлення енергопостачання по окремих ділянках житлової забудови, в с. Хмельовик станом на 16.00 годину електроживлення відновлено.

Тільки спільна та злагоджена робота дає можливість оперативно вирішувати проблеми та боротися із наслідками стихії.

Дякуємо всім, хто взяв активну участь в організації та проведенні аварійно-відновлювальних робіт, а жителям громади – за терпіння і розуміння ситуації, що склалася через негоду.

<<< До списку усіх новин