Ще один крок в напрямку енергоефективності в освітніх закладах громади

10.01.2022

Одним із завдань енергоменеджера Березанської міської ради є аналіз стану споживання енергоресурсів для визначення та впровадження енергоощадних заходів у комунальних закладах нашої громади, в тому числі і освітніх.

Для підвищення енергоефективності освітніх закладів та ефективного використання коштів бюджету громади Березанської міської ради розпочато роботи з заміни конфорок на електричних плитах на енергоефективні „ТОДАК-СТАНДАРТ“ (2,2 кВт). Вже проведено заміну у  Березанському навчально-виховному комплексі та в яслах-садку „Ластівка“.

Постачальник енергоефективної продукції - ТОВ „Муніципальні енергетичні технології“.

Енергозберігаючі електричні конфорки „Тодак“ для плит приготування їжі - це зовсім інший принцип роботи нагрівального елемента, що збільшує строк експлуатації та надійність конфорки. Обладнання виготовлено зі сталі – не деформується, не тріскається при протіканні рідини на її поверхню, і може встановлюватися на різні типи електричних плит.

Проведення реконструкції електричних плит із заміною на нові енергоощадні конфорки, дозволить зменшити споживання електричної енергії на 25-30 % (1-1,2 кВт*год. на 1 конфорці, а час їх нагріву скоротити вдвічі) та економить бюджетні кошти. 

Енергоефективність – це раціональне поводження з енергією, її розумне та ощадливе використання, запобігання непотрібним втратам, що абсолютно необхідно при сучасних цінах на енергоносії та екологічних вимогах. Завдяки простим рішенням кожен із нас може суттєво знизити витрати на енергоресурси. При цьому зовсім не обов’язково обмежувати себе в користуванні досягненнями цивілізації.


 

 

<<< До списку усіх новин