21 грудня 2021 року у відділі освіти відбулася підсумкова зустріч керівників та сестер медичних освітніх закладів Березанської міської ради із презентацією сезонного (зимового) 4-х тижневого меню.

22.12.2021

До меню додаються покрокові рецепти та технолоічні карти , що значно полегшать роботу кухарів в освітніх закладах. Варто відмітити, що впроваджуючи оновлене меню підвищиться безпека харчування, гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів , впроваджується нова методика розроблення контролю за харчуванням школярів та щоденної організації харчування в освітніх закладах.

На зустріч до освітян завітала керівник Березанського відділення Приват Банку Лудченко Оксана Миколаївна, яка запропонувала безготівкову оплату за дитяче харчування: через термінал з використанням карти Юніора, наголосивши на переваги сучасної процедури і зацікавленість школярів у використані гаджетів.

Для слухачів сестра я/с «Ластівка» Катерина Богдан та сестра медична Березанського НВК Світлана Сидоренко презентували щоденне тижневе меню, можливість впровадження дабл меню в ЗЗСО, дієтичного меню та наголосили на необхідності дотримання калоражу та грамування продуктів при складанні меню. Допускається, що це призведе до деяких змін у вартості харчування.

Наступним важливим кроком реформування харчування в освітніх закладах буде імплементація змін у кожному закладі, впровадження системи контролю, продовження модернізації харчоблоків та популяризації культури здорового харчування через дітей, сім`ю в суспільство.

<<< До списку усіх новин