Черговий успіх березанських школярів

20.12.2021

В Україні організовуються змагання для школярів, які не підпадають під “Положення про Всеукраїнські олімпіади, турніри”. Зокрема, це Європейська юніорська та дівоча олімпіада з програмування, які вже мають велику популярність у Європі. Тому було створено громадську організацію “Федерація олімпіадного програмування” для координування роботи цих олімпіад та інших змагань, які пов’язані з олімпіадною інформатикою.

Восени цього року Федерація організувала і провела першу Всеукраїнську командну олімпіаду з інформатики, взяти участь у якій мали можливість всі школярі України. Для реєстрації команди обов’язково потрібні були три учасники. Усього зареєструвалося 346 команд, в основному з великих міст нашої країни, зі спеціалізованих шкіл, фізико-математичних ліцеїв при вузах і т.п. (Список зареєстрованих команд доступний за посиланням https://reg.oi.in.ua/participants/vkoi2021).

Олімпіада проводилася у два етапи. Відбірковий етап проходив до кінця жовтня. Фінальний етап - 14 листопада.

Старшокласники Березанської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 відразу приєдналися до лав олімпійців. Малинка Тетяна (11 клас), Петрова Олександра (10 клас) і Саченко Олександр (10 клас) створили команду з креативною назвою «Чікібамбоні». Відбірковий тур виявився досить напруженим. 20 завдань потрібно було виконати на всі 100 балів (меншу кількість не зараховували). І з більшістю з них команда справилася успішно!

В день Святого Миколая на адресу школи надійшов лист, у якому організатори змагання привітали учасників команди як одних із переможців і надіслали Диплом про нагородження команди-переможця відбіркового етапу Всеукраїнської командної олімпіади з інформатики.

Команда олімпійців продовжує вдосконалювати свої знання і вміння програмувати, готується до нових стартів і не лише. Наразі Малинка Тетяна і Петрова Олександра беруть участь у Всеукраїнській дівочій олімпіаді з інформатики, яка триває до березня 2022 року. В разі успішного виступу переможці олімпіади братимуть участь у Європейській дівочій олімпіаді з інформатики, яка відбудеться 16-23 жовтня 2022-го року в Анталії, Туреччина. Залишається побажати успіху та удачі нашим чарівним і розумним дівчатам. Нехай у прийдешньому році збуваються всі їхні мрії і бажання!

Вчитель інформатики С.М.БИЧОК

<<< До списку усіх новин