Впроваджуємо нові стандарти з харчування дітей
У рамках пілотного регіонального проєкту «Якісне харчування – здорова дитина» на базі Березанського НВК сьогодні відбулися партнерські зустрічі за участю керівників місцевих органів управління освітою Броварського району, директорів закладів загальної середньої освіти, медичних сестер із дієтичного харчування та кухарів шкіл. На сьогодні керівників закладів освіти хвилює питання - як правильно організувати здорове, раціональне та безпечне харчування учнів, які нові підходи використати, щоб діти харчувалися з задоволенням.
Зі вступним словом до присутніх звернувся Березанський міський голова Володимир Тимченко, котрий відзначив, що турбота про здоров’я дітей та молоді, реалізація їхніх прав та безпека – пріоритетні напрямки діяльності влади усіх рівнів.
Про здобутки, проблеми та перспективи реалізації проєкту в закладах загальної середньої освіти проінформувала начальник відділу освіти виконавчого комітету Березанської міської ради Оксана Загорулько.
Окрім того, присутні обмінялися думками щодо харчування в закладах освіти з точки зору учнів, педагогів і батьків. Порушили тему санітарного законодавства та інших нормативно-правових актів щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти, ділилися досвідом щодо вправадження системи НАССР, технології приготування дієтичних страв при безлактозній, безглютеновій та інших дієтах, а також організації харчування в умовах фінансової автономії.
З цікавістю учасники заходу взяли участь у майстерці здорового харчування та лайфхаків у використанні нового сучасного обладнання для приготування здорової та смачної їжі від бренд-кухаря компанії «Маресто Україна» Сергія Пастуха.
Своїми смаколиками пригостили гостей і студенти-кухарі ДНЗ «Березанський професійний аграрний ліцей».