Результати Всеукраїнського конкурсу «#StopFake»

15.11.2021

Наприкінці жовтня світ відзначав Тиждень медіа та інформаційної грамотності. З цієї нагоди учні 8 - 9 класів учнівського самоврядування Березанського НВК взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «#StopFake». Конкурс спрямований на розвиток уміння ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам.

За даними молодіжного опитування U-Report, лише 14% підлітків і молоді завжди перевіряють інформацію. При цьому молоді люди багато часу проводять в Інтернеті та щодня споживають значні обсяги контенту.

Конкурс «#StopFake» став цікавим інтерактивом для школярів. Учасники вдосконалили навички медіаграмотності та критичного мислення, навчалися розрізняти фейки та інші підступні види інформаційних повідомлень в інтернеті, а також — дізналися захопливі факти про інформаційне суспільство та передумови його появи.

Учасники показали досить високий результат, відповідаючи на питання про те, звідки беруться фейки, що таке теорія змови, чому не завжди варто довіряти блогерам, які слова-маркери мають насторожити у публікаціях та які методи допоможуть перевірити справжність фотографії чи відео.

За інформацією Березанського НВК

<<< До списку усіх новин